Sisällön tarjoaa Blogger.

4 tutkimusväitettä neulomisesta - Nyt totean ne todeksi!Käsitöistä on tullut itselleni rakas harrastus. Olen pienestä pitäen tehnyt käsilläni jotain, milloin piirtänyt, milloin ommellut pehmoleluille vaatteita, sukkiakin tullut neulottua ja autettua mummoa pitsisen päiväpeiton palojen kanssa, itse mummon opastuksella. Jo ala-asteen käsityötunneilla osasin tehdä villasukat, koska mummo oli opettanut minua. Olen siis ollut pienestä asti kiinnostunut kaikesta väkertämisestä.

Käsitöissä oli monen vuoden tauko, mutta syksyllä 2016, polvi päätti sanoa itsensä irti ja toinen rakkaista harrastuksistani, juoksemisesta ei tullut enää mitään. Jouduin myös totuttelemaan ajatukseen "polvesta saa paremman, mutta ei normaalia", joka tietysti vihlaisi rintakehässä kovasti.  Vielä en ole uskaltanut kokeilla juoksemista, mutta käsitöitä olen tehnyt senkin edestä.
On tutkittu, että käsitöillä on keholle ja mielelle hyvä vaikutus, jonka olen huomannut itsekkin. Kun kesällä hain apua ja vielä oli vaikeampaa, otin langat ja puikot esiin lähes päivittäin. Niistä syntyi esimerkiksi tälläisiä asioita, kuten näissä kuvissa. Amigurumihahmoja, matto ja vauvalle viltti.


  1. Neulominen parantaa mielialaa ja saa tuntemaan ylpeyttä itsestään. Huomasin tämän itse, kun sai antaa valmiin tekeleen ystävälle muuten vain tai lahjaksi. Tuntui hyvältä, kun oli saanut jotain aikaan ja valmiiksi.
  2. Käsityöt lievittää stressiä. Kesällä minulla oli langat ja puikot lähes päivittäisessä käytössä, koska se auttoi yli pahimmista kuopista. 
  3. Neulominen ja käsillä tekeminen harjoittaa keskittymiskykyä. Tietyillä ajanjaksoilla oma keskittymiskykyni oli hakoteillä, mutta neulomisella sain koottua kaiken takaisin paikoilleen.'
  4. Neulomisen on tutkittu myös vähentävän kipuja, jonka huomasin polven tuomien kipujen kanssa taistellessa. 


Käsitöillä on siis paljon hyviä vaikutuksia, joista nämä neljä todettu todeksi omalla kokemuksella. Jos siis siltä tuntuu, että tästä voisi olla sinulle hyötyä tai haluat kokeilla muuten vain, kannatan rohkeasti kokeilemaan! Jos neuloosi on jo iskenyt sinuun, millaisia muita vaikutuksia olet itse huomannut?

Ei kommentteja