Sisällön tarjoaa Blogger.

Introvertti


Onko minussa jotain vikaa jos en viihdy aina isossa porukassa?
Jos mielummin kuuntelen kuin puhun?
Jos tykkään olla yksin?

Ei. Olen vain introvertti. Se hiljainen taivaanrannan maalari, joka yksin olollaan kerää energiaa tilanteisiin. Vasta hetki sitten tätä ajattelin ja toisinaan vieläkin mietin, että onkohan tämä okei, jos en joka asiaan avaa omaa suutani. Avaan suuni ja ääneni kyllä jos haluan, jos minulla on sanottavaa tai tilanne vaatii sitä.

En koskaan ole ollut mikään suupaltti tai hyvä small talkissa, pystyn siihen kyllä mutta paras en ole. Sen sijaan olen ihan pirun hyvä kuuntelija jolle voi vuodattaa niin paljon kuin jaksaa. Vaikka haluan olla yksin, se ei tarkoita sitä ettenkö haluaisi nähdä ihmisiä ja olla muiden seurassa. Rakastan vain rauhallisuutta ja omien juttujen tekemistä hiljaisessa tilassa silloin tällöin ladatakseni akkuja. Se on oma voimavarani. Väsyn nopeasti vilkkaassa tilanteessa, mutta se ei sano etteikö minulla olisi hauskaa tai etteikö minua kiinnostaisi. Kun päätän puhua kunnolla asia voi kiinnostaa minua jotenkin erityisellä tavalla, se ei kumminkaan tarkoita sitä ettenkö voisi keskustella myös aiheista, jotka eivät ole täysin sitä "ominta alaani", tällöin yritän aina parhaani. Mottoni voisikin olla ajattelen ennen kuin puhun, ajattelen ennen kuin teen. Käytännössähän siitä löytyy myös paljon hyvää.

Vastakohdasta ekstrovertistä tämä voi kuullostaa kammottavalta ja ajatella kuinka joku pystyy. Mutta sepä se, introverttinä en pysty täysin samoihin asioihin, täysin samalla tavalla kuin ekstrovertti, eli voisin ihmetellä samaa. 

Toisinaan haluaisin olla jotain muuta, mutta tajunnut etten ole sitä jotain muuta vaikka kuinka haluaisinkin. Joskus hieman häpeän omaa hiljaisuuttani, mutta ymmärtänyt että siinä on myös sitä jotain hyvääkin, toisten kuuntelu ja hyvä keskittymiskyky, josta olen tyytyväinen. Ainut mitä voin tehdä on kuunnella itseäni, energiaani ja toisinaan myös lähteä tilanteisiin, jotka aluksi tuntuvat ehkä hieman epämiellyttäviltä tai jännittäviltä.

En ole töykeä, en ole aikaansaamaton hiljainen tyyppi nurkassa. 
Olen vain pohdiskeleva introvertti.

Ei kommentteja