Sisällön tarjoaa Blogger.

Kissa ei ole kertakäyttökamaa - Toteutin haaveeni ja ryhdyin sijaiskodiksi


Toteutin pitkäaikaisen haaveeni. Ryhdyin sijaiskodiksi kodittomille kissoille. Vihdoin elämäntilanne ja asunnon koko antoi myöten, jotta sain ryhtyä vapaaehtoiseksi tekemään jotain hyvää.

Kissojen heitteillejätöstä ja kodittomista kissoista on ollut hetken aikaa paljon juttua medioissa. Liian monta kissaa jätetään oman onnensa nojaan ja liian monta kissaa on ilman omaa rakastavaa kotia. Kissan ottaminen on yhtä pätevä syy sen hoitamiseen, kuten esimerkiksi koiran tai hevosen. Kissa ei ole kertakäyttökamaa. Kun otat lemmikin, on se elämänmittainen sopimus.

Kissan kohdalla tämä sopimus voi kestää jopa 20-vuoteen asti.

Oma veikkaukseni on, että tähän on päädytty kahden myytin takia, jota kissasta ajatellaan. Kissa on itsenäinen eläin, se pärjää itsekseen ja toinen, kissa ei vaadi suurta hoitoa. Kyllä, kissa viihtyy omissa oloissaan, mieluiten korkealla ja tarvitsee rauhaa, jota sille pitääkin suoda. Kissoilla on omat luonteensa, toiset viihtyvät sylissä ja toiset taas ei. Silti, joka ikinen kissa tarvitsee seuraa, ruokaa, raikasta vettä, leikittämistä ja aktiviteettejä. Ylipäänsä huolenpitoa, kuten joka ikinen eläin. Unohtamatta tietenkään rapsutuksia
.
Hyvin kohdeltu kissa kiintyy omistajaansa ja voit saada siitä pitkäaikaisen ja seurallisen ystävän.

Kissat ovat myös erittäin terapeuttisia. Itse olen huomannut, että kissat tuovat minulle paljon mielihyvää. Huonona päivänä kissan silittäminen on yksi oma rentoutustapani, vaikka se hassulta kuullostaakin. Kissojen eleiden seuraaminen ja niiden kanssa touhuaminen nostaa omaa mielialaani valtavasti ja niiden kanssa nukkuminen on ihan parasta. Ja kyllä, oma Harmi-kissani on nukkunut kainalossani, jalkojen välissä tai kyljessä kiinni peiton alla pennusta lähtien.

Nyt meille sijaiskotiin saapunut Matilda-leidi lämmittää minua kylminä päivinä heti kun istuudun alas sohvalle tai sängylle. Kuten kuvista näkyy.

Lopuksi vielä muuta positiivinen vinkki, miksi kannattaa valita kissa löytöeläinkodista.

4 vinkkiä, miksi kannattaa valita kissa löytöeläinkodista!
 1. Löytöeläinkodista hankittu kissa on tarkistettu, sirutettu, rokotettu, madotettu ja mahdollisesti myös leikattu. Alle 6kk kissoja ei vielä leikata.
 2. Löytöeläinkoti tai sijaiskoti osaa kertoa kissan luonteesta ja sinun on helppo valita kissa oman mieltymyksen ja elämäntavan mukaan. Löytöeläinkodissa kissa voi olla kumminkin stressaantunut ahtauden ja muiden kissojen vuoksi, joten omaan kotiin päästessään 90% kissoista rentoutuu. Oikea kissa, oikealle omistajalle!
 3. Pentu vai aikuinen? - Pennut ovat aina niin söpöjä, mutta vaativat aluksi enemmän sitoutumista ja vahtimista, kuin aikuinen kissa. Aikuisen kissan luonne on jo vakiintunut, joten tapaturmista ja kodin asioiden rikkoutumisista pääsee vähemmällä.
 4. Kun päätät hankkia karvaisen elämänkumppanin löytöeläinkodista, teet hyvää ja vähennät kodittomien kissojen ongelmaa, joka on Suomessa valtava.

8 kommenttia

 1. Tästä saa vinkkejä varmasti sellainen, jolle kissan harkitseminen on ylipäätään mahdollista! Oma allergiani on niin vahva, että minulle tekee tiukkaa jo vierailla sellaisessa paikkaa jossa on kissoja. Hyvä postaus aiheesta kuitenkin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannamaria! <3 Allergiat ovat inhottavia. Oli se sitten mikä vain :(

   Poista
 2. Kissojen kohtalo on kyllä todella karu :/ Me ollaan taas adoptoitu kaksi koiraa. Toinen koirista on jo juoksemassa paremmilla niityillä mutta tämä toinen on ja voi hyvin edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja koirien adoptoiminen on myös ihana juttu <3

   Poista
 3. Tosi hyvä kannustaa jengiä harkitsemaan löytöeläimen hankintaa ❤️ On aina ihanaa, jos koditon saa rakastavan kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan mahdottoman ihanaa, kun tietää että kissa on nyt omassa kotonaan <3

   Poista
 4. Anoppini loukuttaa maalta kodittomia kissoja ja vie aina sijaiskoteihin. Hän on tehnyt tuota jo useita vuosia ja nostan kyllä hattua. Meillä on lemmikkieläinkielto, joten en vielä ole pystynyt lähtemään mukaan sijaiskodiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! <3 Ehkä joskus sinäkin pääset vielä kokeilemaan sijaiskotitoimintaa :)

   Poista