Sisällön tarjoaa Blogger.

Kohti ekologisempaa vaatekaappia


Haluan tietää, missä vaatteet ovat tehty ja haluan tietää materiaaleista.


Muutoksen aika

Olen tässä kuukausien aikana pohtinut aika paljon ekologisuutta vaatteiden saralla. Idean siemen kyti jo aikaisemmin, mutta koulun aloittaessa kaikki konkretisoitui ja nyt haluan tehdä muutoksen.

Muutoksen omaan ja lasten vaatekaappiin.

Haaveilen ekologisemmasta vaatekaapista, joka sisältäisi mukavia ja kestäviä vaatteita. Tällä hetkellä vaatekaappini on sekasorto täynnä käyttämättömiä vaatteita, vaikka noin puolen vuoden välein käyn sekä omani, että lapsien vaatekaapin läpi. Mutta niin se vaan pääsee tursuamaan ja vaatekaappi vetää sisuksiinsa ostettuja, mutta täysin käyttämättömiä vaatteita. Sitä olen yrittänyt minimoida niin paljon kuin mahdollista, mutta vielä toistaiseksi en ole onnistunut siinä täysin.

Millainen olisi minun ekologisempi vaatekaappi?

Minun vaatekaappini saisi sisältää mahdollisimman paljon suomalaista osaamista ja valmistamista. Haluan tukea heitä. Jos vaate on valmistettu eri maassa, en kumminkaan heti boikotoi asiaa, vaan mielellään tutkin asiaa ja haluan tietää lisää esimerkiksi työolosuhteista. Haluan tietää, missä vaatteet ovat tehty ja haluan tietää materiaaleista. Ympäristö- tai eläinystävällisesti (kuten villa) valmistetut materiaalit ovat mieleeni.

Näin esimerkiksi.

Vaatekaappiini ei saisi majoittautua enää hetken mielijohteesta ostettuja halpoja vaatteita. Ainakaan uutena. Kierrätystä kannatan ja rakastankin kirpputoreja. Ne ovat aarreaittojani! Pian käyn vaatekaappini läpi ja pohdin asukokonaisuuksia, se vähentää jo huomattavasti vaatemäärääni ja turhia vaatteita. Haaveenani on myös, että kun saan ompelukoneen omalle pöydälleni, teen osasta niistä käyttämättömistä vaatteista sellaisia vaatteita joita pidän. Uskon sen olevan mahdollista. Haluan myös kierrättää omat käyttämättömät vaatteeni, ne saavat joku sellainen joka niitä tarvitsee. Koska puikot heiluvat, voi olla että niidenkin ansiosta vaatekaapeihin ilmestyy joskus jotain mielenkiintoista.

Myös vaatteiden peseminen saa meillä kotona muutoksen. Ekologisempaan suuntaan. Ei turhia pesuja, ekologinen pyykinpesuaine on jo kauppalistalla ja sitä rataa. En osta vaatteita, joita on hankala pestä.

Ei kovin pieni pala purtavaksi, mutta askel kerrallaan ja kohti täydellisempää ja ekologisempaa vaatekaappia!

Voin sanoa, että tämän hankinnan jälkeen materiaalionnellisuus oli vieläkin korkeammalla, kuin shoppaillessa käsivarsi täyteen erilaisia vaatteita.


Vaatekaapin uusin tulokas

Vaatekaappiini onkin hetki sitten saapunut uusi tulokas. Riva Clothingin Peura Huppari, joka komeilee postauksen ensimmäisessä kuvassa. Aivan ihana päällä ja tälläiselle vilukissalle ollut maailman paras kylmän taltuttaja. Ulkonäöltään yksinkertaisen kaunis ja siihen on mahdottoman kiva uppoutua.

Ja katsokaa millaisen ketjureaktion tämän vaatteen ostamisen jälkeen lähti käyntiin!


Voiko saada hyvän mielen ostamalla yhden ainoan vaatekappaleen? 

Voin sanoa, että tämän hankinnan jälkeen materiaalionnellisuus oli vieläkin korkeammalla, kuin shoppaillessa käsivarsi täyteen erilaisia vaatteita. Tiedän mihin rahani menevät. Riva Clothing on suomalainen vaatemerkki ja lahjoittaa vaatteillaan aina johonkin hyvään tarkoitukseen ja sen ompelijakin saa hyvän palkan. Vaate on valmistettu FWF-sertikaattia kunnioittaen, joka pitää sisällään sen, että työtilat ovat terveelliset ja turvalliset, lapsityövoimaa ei sallita ja se vaatteen ompelija saa sen palkan, joka riittää elämiseen. Ei syrjintää ja kiinteät työajatkin löytyvät.


Lopputulos

Haukkasinko ison palan juuri omenasta? - En usko. Olen itseasiassa melko innoissani peura huppari päällä istuen, enkä meinaa kiirehtiä asian suhteen. En todellakaan. Askel kerrallaan kohti sellaista vaatekaappia, josta löytyy aina jotain päälle laitettavaa. Tulen raportoimaan tästä asiasta luultavasti enemmänkin blogin puolella, aivan varmasti.

Koska nyt lähti!

Ei kommentteja