Sisällön tarjoaa Blogger.

Kun hankin uutta tuotetta, pohdin arvojani - Arvomaailmani kohtaa Sukhimattojen kanssa!

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Sukhimattojen kanssa.
*Kuvat Sukhimatot.comViimeeksi höpisin tavaran vähentämisestä, mutta mitä sitten, jos tarvitsee hankkia uutta? Itselleni tärkeitä arvoja tavaran hankkimisessa ovat esimerkiksi yhtenäinen arvomaailma yrityksen kanssa, kestävyys ja luonnonmukaisuus, työntekijöiden työolosuhteet ja ylipäänsä avoin ja rehellinen kertomus yrityksen toiminnasta. Sukhimatot täyttävät näitä itselleni tärkeitä asioita kokonaisuudessaan ja heidän sivuillaan on todella paljon asiaa heidän toiminnastaan.

Avoin yritys kertoo rehellisyydestä, joka on itselleni arvoasteikolla yksi ylimmistä

Suhki ei piilottele mitään. He kertovat avoimesti työntekijöistä ja mattojen valmistuksesta yksityiskohtaisesti. Kun teet tilauksen ja se on vastaanotettu, matto alkaa tuolloin valmistumaan. Heillä ei ole välikäsiä tai varastoja, vaan matot tulevat suoraan tekijöiltä. Taidokkailta käsityöntekijöiltä Intiasta, Turkista, Marokosta tai Nepalista. Mattojen hinnat sisältävät siis kaunista ja perinteistä käsityötaidetta, jota on tehty jopa viikkoja, laatu on tarkistettu ja siitä menee reilu palkka käsityöläisille. Itselleni käsintehty tuote, tuo suuresti iloa ja onnea.

Tuotteiden kestävyys on osa arvojani

Sukhimattojen valmistus ei ole liukuhihnatyötä, vaan yksilöllistä ja tarkkaan tehtyä käsityöjälkeä. Tavaroiden kestävyyttä voidaan ylläpitää mielestäni, juuri tällä taktiikalla. Ei hätäillä, vaan keskitytään tekemiseen tarkasti. Näin itsekkin yritän artesaaniopinnoissani, vaikka minulla olisi muutama asiakastyö ja lisäksi omia opintoja edistäviä tehtäviä, koitan keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, jotta saan työnjäljestä parasta mahdollista. Sukhilta löytyy ihana paimentolaistyylinen Beni Ouarain matto, jonka voi esimerkiksi kestävyytensä takia antaa vaikka perinnöksi. Ne ovat tehty 100% lampaanvillasta ja niissä ei ole käytetty lainkaan väriaineita. Kestävä ja luonnonmukainen vaihtoehto koristamaan mitä tahansa huonetta!

Haluan tietää mihin rahani menevät

Kun tavaroita valmistetaan muualla, haluan aina tietää miten työntekijöitä on huomioitu. Köyhyys maissa on mielestäni kammottavaa ja toisinaan itse saatan herkkänä potea huonoa omaatuntoa asiasta, jos jotain ajattelin hankkia. Se piilee takaraivossa, enkä mahda sille mitään. Onneksi itse voin auttaa ja hankkia asioita sellaisista paikoista, joista tiedän mihin rahani oikeasti päätyvät. Teen mielelläni lahjoituksia ja olen luonteeltani muutenkin kova auttamaan muita.
Sukhilla on kumminkin huomioitu työntekijöitä erittäin hyvin. Heillä löytyy päivityksiä ja tietoja mattojensa tekijöistä ja huomaa, kuinka he ovat aidosti kiinnostuneita miten työntekijät pärjäävät. Reilu palkka on oikea valinta kauniille käsintehdylle työlle. Taideteokselle.
Vaikka itselleni käsityöt ovat tähän mennessä olleet harrastuspohjaisia, mutta opintojeni päätyttyä tulen olemaan ammattilainen. Haluan myös hyvästä työnjäljestä sille kuuluvan hinnan. Tulevaisuudessa haluan elää käsitöitä tekemällä, samalla antaen iloa asiakkaalle kauniista työnjälestä.
Sukhilla on hinnoissa valinnan varaa. Esimerkiksi, käsintuftattu matto on myös käsityönä tehty, mutta se ei vaadi niin paljon aikaa, kuin esimerkiksi käsinsolmittu matto. Siksi sillä on halvempi hinta, mutta se ei häviä kauneudella tai kestävyydellään muille. Hintahan on asiakkaalle aina tärkeä asia ostosta tehdessä, mutta tämä yritys on tehnyt hyvän ratkaisun myös asiakkaan kannalta. Näin itsekkin tekisin.

Jos minulla olisi yritys, sen arvoihin kuuluisi nämä.

Kuvitellaan hetki, että itselläni olisi yritys. Putiiki, jossa olisi kauniita käsinvalmistettuja tuotteita innolla ja rakkaudella.
  • Haluaisin, että siinä tehtäisiin kaikki käsityönä, tarkasti ja hyvällä laadulla.
  • Jos minulla olisi työntekijöitä, haluaisin tietää mitä heille kuuluu ja antaisin heille työpaikan, jonka tarkoituksena on saada heille hyvä elämä. Näin mielestäni myös laatu ja into säilyisi omassa työssään.
  • Käyttäisin tuotteissa mieluusti kierrätysmateriaaleja tai muita luonnonmateriaaleja ja pohtisin luonnon kantokykyä. Koska teen sitä nytkin.
  • Tekisin yrityksen, jossa mitään ei piiloteltaisi, vaan kaikeasta voisi kertoa avoimesti ja rehellisesti.
  • Huomioisin asiakkaita mahdollisesti hinnoissa ja haluaisin antaa heille laatua ja kestävyyttä.
Ja kuten saattaa huomata minulla ja Sukhilla on sama arvomaailma, jokaisen asian tiimoilta!

Ei kommentteja