Sisällön tarjoaa Blogger.

Miksi värillä on väliä? - Katso hätkähdyttävä esimerkkikuva!

Teimme koulussa pikaisen värianalyysin kaikille. Se oli erittäin mielenkiintoista. Itse sain tällä pikaisella katsauksella tulokseksi kesä.

Värisävyjen tietopankki

  • Värianalyysissä ihmiset jaoitellaan kesään, syksyyn, talveen ja kevääseen. Näistä kesä ja talvi ovat kylmiä ja kevät ja syksy lämpimiä. Nämä ovat pääjaoittelut.
  • Kesän värisävyt ovat raikkaita ja puuterisia värejä, jotka ovat sävytetty valkoisella tai sinisellä. Ei siis liian kirkkaita. Esimerkiksi hempeä liila tai roosat.
  • Syksyn värisävyt ovat mausteisia, murrettuja sävyjä. Esimerkiksi kirkas oranssi ja oliivinvihreä.
  • Talven värisävyt ovat dramaattisia, jäisiä sävyjä, jotka on taitettu mustalla tai harmaalla. Esimerkiksi tummansininen ja aniilinpunainen.
  • Kevään sävyt ovat keltapohjaisia, raikkaita ja puhtaita värejä. Kuten omenanvihreä ja puhdas keltainen.

Miksi värillä on väliä?

Oikeat värit saa ihon hehkumaan ja näyttämään raikkaalta. Väärä väri voi tuoda kasvoille harmaan sävyn. Koulussa tätä oli mielenkiintoista seurata. Aivan kuin oikea väri olisi tehnyt valokeilan suoraan kasvoille. Värianalyysi tehdään aina puhtaalle meikittömälle iholle.

Ajattelin kuvata teille hätkähdyttävän esimerkkikuvan, kuinka käy, jos sävy ei ole niin sanotusti oikea. Huomaatteko eron?


Onko näihin sopiviin väreihin sitten pakko pukeutua?

Ei tietenkään. Värianalyysi on kumminkin kiva lisä, jos miettii millaisiin vaatteisiin haluaakaan pukeutua. Siitä saa hieman inspistä oman vaatekaapin sisältöön ja saattaa löytyä uusia mielenkiintoisia suosikkivärejä. Kuten itselläni.

Tämä hempeä liila, joka löytyy kesän värisävyistä, ei todellakaan ole kuulunut suosikkiväreihini tai edes mihinkään väreihini. Päätin kumminkin testata ja onhan se yllättävän kiva väri vaatekaappiin!

Oletko sinä käynyt värianalyysissä? Mikä oli tuloksesi?

Ei kommentteja