Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä meidän tyypillinen arkipäivä pitää sisällään? - En tahdo enää kiirehtiä arkea, haluan nauttia ja olla tehokas!


Arki on alkanut. Meidän päivät ovat soljuneet ihan mukavasti loman jälkeen, koska päätin, että nyt ei enää kiirehditä. Tehdään arjesta mukava, mutta tehokas! Arkipäivissä on touhua, mutta siitä voi saada ihanan ja reippaan tunteen pitämällä säännöllisen rytmin yllä. Näin voi hyvin sekä äiti, että lapset. Tottakai.


Millainen siis on meidän tyypillinen arkipäivä tekemisillään? 

Aamu alkaa heräämällä puolitoista tuntia ennen lähtöä. Siitä olen varannut puolituntia itselleni heräämiseen, puolituntia pukeutumiseen ja tavaroiden pakkaamiseen ja näin talvella puolituntia ulkovaatteisiin pukeutumiseen, sekä auton putsaamiseen ja lämmittämiseen. Olen myös jättänyt pienen varoajan, koska aina ei tiedä pienten lasten kanssa mitä aamu tuo tullessaan.

Nautin aamukahvini rauhassa ja olen yleensä parhaimmillani heti herätessä. Saan eniten aikaiseksi, joten saatan tehdä pieniä rästihommia tai sitten ihan vain olen ja lueskelen. Tuon jälkeen herätän lapset ja syödään aamupala. Lapset rakastavat, kun aamupalaan ja heräilyyn on varattu paljon aikaa. Sillä välin laitan itseni valmiiksi ja etsin lapsilleni vaatteet päivän rientoihin. Siitä jatkuu päivä kohti koulua ja päiväkotia.Koulun tunnit menevät nopeasti. Ekaluokkalainen pääsee aikaisemmin koulusta ja harjoittelee olemaan itsekseen koulupäivän päätyttyä.

Jos minulla on pitkä koulupäivä tiedossa, olen kumminkin varannut iltapäivätoiminnan, josta lapsi kumminkin lähtee hieman aikaisemmin kotiin. Harjoittelu itsekseen olemisessa on mennyt ihan mukavasti. Ihanaa, kun ekaluokkalainen on tunnollinen ja ilmoittaa minulle missä menee ja mitä on tekemässä. Kaverit ovat tällä hetkellä isossa osassa, joten toisinaan saan hakea lapsen kotiin kaveriltaan. Aivan mahtavaa, että tyttö on löytänyt itselleen hyviä kavereita.

 Oman koulupäiväni päätyttyä haen kuopuksen kotiin.Kotona odottaa tottakai aina ruuanteko ja aamun astioiden ja tavaroiden paikalleen laitto. Saatan illalla pistää jo valmiiksi seuraavan päivän tavaroita aamun helpottamiseksi. Teen siivoamisen pikaisesti ja keskityn ruokaan. Ruoka meillä on pöydässä yleensä klo 17 aikaan. Syödään, esikoinen tekee läksyt, jossa olen mukana auttamassa tarvittaessa ja sen jälkeen oleskellaan.

Ja todellakin vain oleskellaan. Lapset saavat touhuta omiaan, minä saatan keskittyä hetkeksi koulutehtäviin tai bujoiluun. Teen jotain mistä tulee hyvä mieli, enkä jää tuijottamaan kännykän ruutua. Se tuo valtavasti hyvää energiaa ja päivä saa päättyä rauhassa.Iltapala korkataan noin klo 19-20 välillä. Syödään sekin rauhassa. Pikku hiljaa siirrytään sängyn puolelle hampaiden pesun jälkeen. Höpötellään hetki ennen nukkumaanmenoa ja halitaan. Eilenkin lapset saivat nauraa minulle, kun puhuin ihan mitä sattuu väsyneenä. Heillä on ihan mielettömän hyvä huumorintaju, josta tykkään valtavasti. Joskus innostutaan lukemaan kirjasta satuja, mutta yleensä soitetaan youtuben-soittolistalta meille mielekkäitä ja mukavia iltasatuja, jonka jälkeen nukahdetaankin hyvillä mielin.

Tykkään arjesta, joka on hieman kellotettu ja tottakai lapsetkin tykkää. Oikeastaan he vaativat sitä. Tarvitsen itsekkin voidakseni hyvin säännölliset rutiinit ja seuraavana päivänä, kun tietää suunnilleen saman kaavan, ei pääse stressaamaan asioista liiaksi.

Arki on ihanaa, mutta kyllä viikonloppuna täytyy heittäytyä hieman laiskemmaksi, jotta energiaa riittää taas seuraavan viikon.

Ei kommentteja