Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä ystävyys merkitsee minulle?


Minulla on pienestä pitäen ollut pieni, mutta erittäin tärkeä ystäväpiiri. Toisien kanssa olemme tunteneet kauan ja toisien hieman vähemmän aikaa. Meitä kumminkin yhdistää ja ystävyyttä pitää yllä luottamus, joka on mielestäni erittäin tärkeä ominaisuus ystävyyssuhteessa.
Lapsien myötä kaveripiiri tottakai hieman vaihtuu. Vaikka se saattaa hieman inhottaakkin uuden arjen myötä, on se silti jotenkin myös luonnollista. Luonnollista hakea sellaista seuraa ja vertaistukea, joilla on sama elämäntilanne ollut tai edessäpäin, kuten itsellään. Kotiäitivuosien myötä minulle tarrautui matkaan muutama hyvä ystävä, joiden kanssa pidetään edelleen lujasti kiinni tästä kaikesta.
Minusta on ihanaa, että me voidaan olla jopa kuukausi, että yhteydenotto on erittäin vähäistä, jos ollenkaan. Omat arjet ja sen temmellykset vievät niin paljon mukana, että valitettavasti kavereille ei jää enää niin paljon aikaa, kuin haluaisi. Silti, joka ikinen kerta pidemmänkin ajan jälkeen, juttu jatkuu siitä mihin viimeeksi jäimme. Ihan kuin mitään taukoa olisi ollutkaan. Se on ihan parasta! 
Parasta on myös olla yhteydessä niihin niin sanottuihin vanhoihin ystäviin, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet hieman taka-alalle. Tämäkin on mielestäni luonnollista. Edelleen ne omat arjet ja menot ovat jokaiselle tärkeitä, mutta joskus on ihanaa ottaa irtiotto ja ottaa yhteyttä siihen ystävään, jota ei ole nähnyt pitkään aikaan.
"Hei! Ei olla nähty pitkään aikaan! Mitä siulle kuuluu? Milloin nähtäisi?". Näillä sanoilla on helppo aktivoida vanhaakin kaverisuhdetta. Itse yritän parhaani mukaan silloin tällöin pistää viestiä niillekkin kavereille, joista ei ole kuulunut hetkeen mitään. Joskus ajatus kaverista putkahtaa päähän yhtäkkiä ja yritän pinnistellä ja pitää sen mielessä, jotta tulisi otettua yhteyttä hyvän paikan tullen.


Ystävyys on minulle erittäin tärkeä asia. En ehkä olisi selvinnyt ilman heitä vaikeina aikoina. Luultavasti jos he eivät olisi pitäneet yhteyttä noihin aikoihin olisi voinut käydä erittäin huonosti. Ystävän kanssa on helppo jakaa arjen temmellysten tuomat ilot ja murheet. Onnistumiset ja myös epäonnistumiset. Tuetaan toinen toisiamme ja kun vain mahdollista nähdään niin paljon kuin tämän "aikuiselämän" kanssa pystyy.
Haluaisin myös tiedottaa ja saada hieman hyvää mieltä niille, jotka saattaisivat tarvita hieman jutteluseuraa tai kaveria muuten vain. Heitäkin on ja se on erittäin harmillista. Yksinäisyys on ihan kamala tunne, joten jos joku haluaa niin minulle saa aina pistää viestiä! Viestin lähetys onnistuu esimerkiksi sähköpostin kautta, tietenkin blogin fb-sivujen kautta, sekä instagram-viestillä.
Oikeasti, saa olla rohkeasti yhteydessä. Minä kuuntelen mielelläni!

Ihanaa ystävänpäivää jokaiselle!

Ei kommentteja