Sisällön tarjoaa Blogger.

Miten aloittaa tavaroiden karsiminen? - Minun vinkkini askel askeleelta


Tavaran karsiminen on iso prosessi, mutta tämän prosessin kun tekee huolella ja pohdiskellen, saa sellaisen kodin josta pitää. Sieltä löytyy tarvittavat tavarat, eikä tarvitse enää etsiä niitä lapsen sopivia välikausivaatteita. Alat tietämään missä jokainen tavara on ja mikään tavara ei jää kaapin perälle odottamaan valoa. Luultavasti, sitä ei koskaan tulisikaan. Tavaroille on mahdollista löytää omat paikat, joka tuo siivoamiseen helppoutta ja nopeutta.  

Minä lähdin karsimaan tavaroita huone kerrallaan. En halunnut syöksyä heti jokaisen huoneen kimppuun, vaan pohdin jokaisen kaapin ja huoneen kohdalla erilaisia asioita. Nyt jaan teille omat vinkkini, joita käytin tavaroita karsiessa.
  • Ota kuppikahvia ja valitse karsittava huone tai kaappi. Ota jokainen tavara kaapista pois. Tarvittaessa putsaa kaappi (kaksi yhdellä iskulla-tekniikka) ja sitten istuudu tavaroiden keskelle, sen lämpimän juoman kanssa.
  • Erottele tavarat. Pois heitettävät ja mitä tarvitset. Helpoin tapa pohtia mitä niistä tarvitset on ajatella, että mitkä sinulla kulkee mukana päivästä toiseen, mitkä viikosta toiseen ja niin edelleen. Mitkä ovat ne asiat, joita käytät jatkuvasti. Niitä tulet tarvitsemaan myös jatkossa.
  • Kun olet lajitellut tavarat ei-tarvittaviin ja tarvittaviin. Lajittele ei-tarvittavat. Roskiin, kierrätykseen, kirpparille, lahjoitukseksi tai mitä ikinä keksitkään mihin tavaran voisi antaa pois.
  • Ja seuraavaksi kaikkein tärkein! Kun ei-tarvittavat tavarat ovat kasassa, vie ne heti pois kodistasi tai varastostasi, sinne mihin olet ajatellut, että sen laitat. (Kirpparille vietävät tavarat eivät kumminkaan voi lähteä saman tien kodista, koska pöytäkin on varattava. Itse järjestin tämän asian aivan viimoiseksi ja järjestin näille tavaroille oman paikkansa.)
  • Tarvittaville tavaroille järjestä omat hyllyt/kaapit/korit. Se ihka oma ja hyvä paikka. Tämä oli oma lemppari juttuni koko hommassa! Hankin kauniita säilytyskoreja ja pohdin, missä tavaraa olisi fiksuin säilyttää. 
Näillä vinkeillä sain itse järjestettyä omat tavarani ja kodista tuli heti paljon viihtyisämpi. Siellä oli helppo pitää siisteyttä yllä ja aikaa tuntui jäävän paljon muuhunkin, kuin tavarapaljouden kauhistelemiseen. 

Millaisia kodin järjestelyvinkkejä sinulta löytyy? 

Ei kommentteja