Sisällön tarjoaa Blogger.

Curly Girl -metodi ja sen aloittaminen


Curly Girl -metodi on nyt iso sana somemaailmassa ja se otti myös osaa omaankin arkeen. Tutustuin aiheeseen hitaasti sen ison tietopaketin takia ja aloitin vasta sitten.

Itselleni hiuksien hyvinvointi on ollut todella tärkeää jo pitkän aikaa. Olen jättänyt värjäämisen ja oma värini alkaa olemaan jo aika hyvällä mallilla. Kerran vuodessa olen tämän oman värin kasvattamisen aikana ottanut vaaleita raitoja kampaamossa, freesaten väriä. En myöskään suorista tai föönää hiuksiani kotioloissa, enkä omista kumpaakaan laitetta enää. Nyt halusin aloittaa tämän metodin ja katsoa kuinka hiukseni käyttäytyvät tämän aikana.

Olen halunnut pitkään jo kiharat hiukset. Harkinnut monesti permanenttia, mutta ylinmääräiset aineet hiuksissa ei kiehdo minua yhtään, joten se on jäänyt ottamatta pohdinnoista huolimatta. Suvussa meillä on kiharaa ja olen saanut osakseni edes hieman luonnontaipuisat hiukset. Metodiin lähdin kumminkin hiuksien hyvinvointien kannalta ja suora hiuksisetkin voivat ottaa osaa tähän yhtä hyvin.

Sitä paitsi olen seurannut suorahiuksisien muutosta ja he ovat saaneet tämän metodin avulla myös itselleen kiharat!


Lähtötilanne oli tämä.

Omistan melko keskipitkät ja paksut hiukset. Ennen metodia niskavillani olivat aina takussa. Lisäksi vihaan hiusten harjaamista, koska päänahkani on erittäin herkkä ja kampaaminen sattuu. Varsinkin jos on niitä pahamaisia takkuja. 

Metodissa onkin tarkoituksena, että hiuksia ei harjata kuivana. Vain pesujen yhteydessä. Takkuja ei synny kun hiukset voivat paremmin ja ovat hyvin kosteutetut. Ihan mahtavaa tälläiselle, jonka takaraivoa toisinaan koristi komea takkupesä! 


Final washin jälkeen.

Metodin aloittaessa tehdään Final wash, eli viimeinen pesu. Tein viimeisen pesun Herbinan syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen läträsin todella paljon hoitoaineella ja selvitin takut suihkussa.

Curly Girl -metodissa käytetään hoitotuotteita, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai silikoneja. Tuotteiden kanssa kannattaakin olla siis tarkkana. Todella laajat ohjeet ja tiedot löytyy Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmästä. Kannatan liittymään siihen, jos meinaat aloittaa tämän metodin omille hiuksillesi.

Itse etsin vielä sopivia tuotteita omille hiuksilleni ja pellavasiemengeeli menee tottakai kokeiluun. Jokainen hius käyttäytyy eritavalla, joten tuotteiden testailu kuuluu tähän alun huumaan vahvasti.


Toisen pesun jälkeen

Siis apua! Minullehan ilmestyi toisen pesun jälkeen jo pientä kikkuraa ja tämä paranee koko ajan. Olen kokeillut erilaisia tuotteita ja toiset vaikuttavat hiukseeni paremmin, kuin toiset. Lisäksi hiukseni ovat äärettömän raskaat, jonka myötä päivän päätteeksi omistan jälleen suorat hiukset.

Katsotaan, kuinka käy kun leikkaan hiuksistani huonot latvat pois ja mitä nyt saankaan mieleeni kampaajan tai no, ystäväni eteen istuessa. Seurataan tilannetta ja kerrotaan myöhemmin lisää!

Hyviä ohjeita löytyy muuten tuon facebook-ryhmän lisäksi Yli pyykkivuorten -blogista, sekä Mutsis on -blogista. Kannattaa käydä lukemassa nekin. Heillähän on aivan ihanat kiharat!

4 kommenttia

 1. Tähän täytyy tutustua! Luulin aluksi, että tämä toimii vain heillä, joilla luonnonkiharat. Minulla on täysin luomuhiukset, joita ei ole käsitelty mitenkään ikuisuuksiin. Vuosi sitten kampaaja teki nutturakampauksen tyttären häihin ja ihaili hiusteni kuntoa ja väriä. Siitä tuli erityisen hyvä mieli, koska hänen sanojensa mukaan tässä iässä harvalla on näin tuuheat ja vahvat hiukset. Kiitos vinkistä lähden tutkimaan linkkejä Sunnuntaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin luulin ensin, että tämä on metodi juuri näille kenellä on luonnonkiharat entuudestaan! Mutta tarkemmalla tutkimuksella huomasin, että suorahiuksisille tämä sopii myös vallanmainiosti! Odotan itse innolla kun hiukset alkavat voimaan paremmin ja AH, kun niitä takkuja ei enää ilmestyisi! Kiitos kommentistasi ja hyvää tutkimusmatkaa tämän asian saralla <3

   Poista
 2. Voi kiitos kehuista ja linkkaamisesta! Tsemppiä kiharamatkalle!

  VastaaPoista