Sisällön tarjoaa Blogger.

Curly Girl -metodi - Rutiinit ja ajatukset

Postauksen tuote saatu Sugar Helsinki


Kolme viikkoa takana Curly Girl -metodia. Tämän aikana olen panostanut kosteuttamiseen ja kokeillut myös erilaisia konsteja, mikä sopii juuri minun hiuksilleni. Liika geelin käyttäminen ei ole minun juttuni ja pellavansiemengeeli on huomattavasti parempi vaihtoehto. Hiuksistani on tullut ihanan pehmeät ja mikä parasta. 

Hiuksiini ei synny enää itsepintaisia takkuja!

Minun hiukseni eivät ole laadultaan sitä niin sanotusti ihanteellista korkkiruuvimatskua. Omistan kumminkin laineikkaat hiukset ja oman pohdintani mukaan hiukseni sijoittuvat ehkä 2B kiharatyypille tällä hetkellä. Hiukseni tuntuvat kihartuvan enemmän edestä, kuin takaa.

Tämä metodihan ei ole mikään kiharrustekniikka, vaan hoitomuoto, jotta hiuksesi voisivat paremmin. Metodi on suunniteltu luonnonkiharille hiuksille, mutta se sopii yhtä hyvin suorille hiuksille hellien niitä.

Tuote valikoimani on pysynyt samana, kuten tässä postauksessa kirjoitinkin ja ne olen kokenut omille hiuksilleni hyväksi. Lisäksi minulla on ollut nyt testissä ihana Flow Cosmeticsin Arganöljy. Öljy on saanut hiuksistani pehmeämmät ja öljy sopii mainiosti myös päänahan hyvinvointiin. Oma päänahkani on herkkä muutoksille ja kutiaa helposti, mutta tämä on auttanut minua myös siihen pulmaan.


Kuinka olenkaan siis hoitanut hiuksiani tämän kolmen viikon aikana? Yksinkertaisesti näin.

(Jos aloitat vasta Curly Girl -metodia, muista viimeinen shampoopesu. Se onnistuu esimerkiksi Herbinan syväpuhdistavalla shampoolla. Tarkoitus on saada hiuksista silikonikertymät pois. Sen jälkeen voit jatkaa näin.)


Ensimmäinen vaihe

Pesen hiukset CG-hyväksytyllä hoitoaineella. Hieron päänahkaa hyvin ja emulgoin, eli lisään vettä ja hieron. Annan hoitoaineen vaahdota. Pesen huolellisesti hoitoaineen pois.

Toinen vaihe

Seuraavaksi panostan latvojen kosteutukseen. Kosteutan hiuksia samalla hoitoaineella, kuin itse pesussa ja silloin tällöin käytän naamiota. Annan sen vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen pesen sen huolellisesti pois. (Jos latvat ovat kuivat, voi tämän pestä myös huolimattomasti. Päänahka tulee kumminkin pestä huolella.)

Kolmas vaihe

Seuraavaksi laitan hiuksiini jätettävän hoitoaineen rutistellen hiuksia. Tällöin oma hiukseni alkaa vetämään itseään laineille. Tämä on oma suosikki vaiheeni!

(Neljäs vaihe)

Neljäs vaihe on suluissa siksi, koska silloin tällöin olen kokeillut geeliä, mutta toistaiseksi en ole vielä syttynyt ajatuksesta. Olen kokeillut castia, mutta oma hiukseni ei siitä miksikään muutu. Menee mielestäni pahempaan suuntaan. Opettelemalla ja kokeilemalla tuotteita sekin selviäisi, mutta rakastan puhtaan ja kevyiden hiuksien tunnetta ja geeli ei sitä minulle tee.

Tässä vaiheessa olisi kumminkin muotoilun aika geelillä, pellavansiemengeelillä tai muotovaahdolla.

Kuivaaminen

Kuivaamisessa minulla ei ole tullut hiusten pesurutiineihin muutosta, koska en tykkää käydä märillä hiuksilla nukkumaan, joten vaihtelevasti kuivaan ploppaamalla 15-30 min T-paita päässä tai ihan vain ilmakuivaten.

Kun hiukset ovat kuivat ja olen käymässä nukkumaan sidon hiukset ananakselle ylös donitsilla. Hiusten kiinni pitämisessä käytän hiusdonitseja tai puhelinlankaponnareita.

Mitä en tee

  • En suorista, kiharra tai föönää hiuksiani. (CG-metodissa matalalla lämmöllä diffuusorilla voi kuivata myös hiukset.)
  • En käytä hiusten kuivaamiseen froteepyyhkeitä, vaan vanhaa T-paitaa. Estäen pörröisyyttä.
  • En käytä sulfaatti-, alkoholi- tai silikonipitoisia tuotteita.
  • En harjaa hiuksiani. (paitsi märkänä/pesun yhteydessä.)


Tästä metodistahan saisi ihanan hifistelyharrastuksen, jos haluaisi ja monillahan se jo on. Itse kumminkin kokeiluiden ansiosta olen löytänyt oman kiharamaailmani ja olen päättänyt pysyä yksinkertaisessa.

Silti saan hiukseni näyttämään omaan silmääni kivalta ja toivon niiden voivan päivä päivältä vain paremmin. Kiharamaailmani jatkuu näillä toiminnoilla, jotka ovat jääneet rutiineiksi näiden kolmen viikon aikana. Enää en lähde silikonituotteiden pariin, koska tämä tuntuu hyvältä!

Oletko sinä tarttunut tähän haasteeseen ja miltä tämä sinusta tuntuu?

Ei kommentteja