Sisällön tarjoaa Blogger.

Ensimmäinen ulkomaanmatka - Kävin Latviassa!

Yhteistyössä Merkuvani NY:n kanssa


Noin kuukausi takaperin kävin ensimmäistä kertaa lentokoneessa ja ulkomailla. Ennen tätä reissua olin jo pohtinut, etten tule ikinä käymään ulkomailla. Se ei ole minun juttuni. Kunnes minulta kysyttiin haluanko lähteä mukaan tälle reissulle. 

Reissu oli koulun niin sanottu opintomatka minulle. Latvian Riikassa oli International Student Company Festival -tapahtuma, jossa kilpaili käsittääkseni satoja nuoria yrittäjiä. Itse en osallistunut lyhyen varoitusajan takia itse tapahtumaan, mutta lähdin katsomaan millainen tämä kyseinen iso tapahtuma onkaan ja mitä siellä tehdään. Sen sijaan meidän koulun Pyry Juutilainen ja hänen yrityksensä Merkuvani NY, osallistui kisaan.


Ensimmäinen kerta lentokoneessa oli jännittävä. Tätäkin olin jo pohtinut, etten koskaan tule menemään lentokoneeseen. Mutta niin vain pian istuinkin lentokoneen penkillä odottamassa nousua. Lentäminen ei ollutkaan niin paha juttu, kuin olin ajatellut, vaan yllättävän kivaa. Maisemat lentokoneen ikkunasta oli tälläiselle kauniiden asioiden töllöttäjälle erittäin mieleistä katseltavaa.

Minua myös jännitti itse ulkomailla oleminen surkean kielitaitoni takia. Huomasin kumminkin pian, että ymmärrän englantia yllättävän hyvin. Puhuminen sen sijaan ei ollut rohkeustasossani kärkipäässä, mutta huomasin kommunikoivani elekielellä silloin tällöin ja sain kokea rohkaisua, että niinkin ihmiset ymmärtävät minua. 

Kappas.


Itse tapahtuma oli iso ja näyttävä. Meillä päivä alkoi itse kisalla yhden yön nukkumisen jälkeen. Lentoaikojen takia emme päässeet täysillä mukaan ensimmäisen päivän tapahtumiin. Kisassa oli mukana vaikka mitä mielenkiintoisia ideoita ja tuotteita. Sieltä sai paljon inspiraatioita, että mitä kaikkea sitä oikein voikaan tehdä ja tuottaa. Itse myös ostin muutamia itseäni kiinnostavia tuotteita näiltä nuorilta yrittäjiltä.

Tottakai oli myös todella mielekästä tälläiselle äiti-ihmiselle nukkua yöt hotellissa ja saada aamupala ilman, että itse tekee mitään. 


Viimeisenä päivänä ennen lähtöä Suomeen, seikkailimme Riikan vanhassa kaupungissa. Olen aina ihastellut kuvista niitä ihania pieniä katuja ja kauniita rakennuksia. Nyt sain tuijotella niitä livenä mielinmäärin. 

Ja tietenkin kahvi! Maistelin matkani aikana erilaisia kahveja ja kaikki oli mielestäni erittäin hyviä. Ruoka oli matkalla erittäin hyvää. 


Matka oli mielestäni erittäin inspiroiva ja ihana kokemus minulle. Joku sanoikin ennen matkaa, että matkakärpänen voi puraista tämän jälkeen ja sehän oli aivan totta. Matkan jälkeen pohdin, että missä haluaisin joskus tulevaisuudessa käydä.

Oli myös ihana saada itselleen muistoksi muutamia kuvia Pyryltä, joista muutaman näettekin näistä kuvista. Pyry on valokuvaajana energinen ja iloinen kaveri ja hän ottaa ihania tunnelmallisia kuvia taidolla!


Pyry osallistuu ja edustaa Etelä-Karjalaa myös ensi viikon aikana Uskalla Yrittää NY-yrittäjien SM-kilpailussa. Käykäähän siis tykkäämässä TÄSTÄ kuvasta ja auta tätä innokasta nuorta yrittäjää menestymään kilpailussa!

Minä tein niin.

Lisäksi tykkäämällä osallistut arvontaan, jossa voit voittaa puhelimen. Äänestysaika on 8.5.2019 klo 23.59 asti.

Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa minulta. <3

Ei kommentteja