Sisällön tarjoaa Blogger.

#slowmorning - Olen onnellinen


Joskus elämä heittää niin kovasti ympäri, ettet itsekkään pysy mukana. Se voi olla mitä vain. Joskus palapeli on kasattava alusta asti uudestaan. Tuntuu, kuin se olisi tippunut pöydältä. Kyseessähän ei ole vain kymmenen palan palapeli. Se on tuhat palaa, jotka saat yksi kerrallaan korjata lattialta takaisin kokonaiseksi palapeliksi.

Näin tuntui minusta muutamia vuosia takaperin. Olin kahden lapsen äiti, enkä tiennyt mitä tulisi tehdä. Muuta kuin olla äiti. Se on parasta, mitä voin kuvitella, mutta samalla olen nainen. Nainen, joka haluaa edetä omalla polullaan. En ollut sitä silloin, masennuin ja taistelin päivä päivältä läpi synkkyyden.

Tuona aikana tuli kumminkin katsottua sarjoja paljon. Katsoin sarjan, jossa nainen tuunasi vanhoja vaatteita ja tienasi niillä. Mietin, että tuo olisi mielenkiintoista, haluaisin osata ja tehdä tuosta ammatin. Silloin kumminkin pidin tätä vain unelmana, joka pian lentäisi taivaaseen linnun lailla.

Mutta, kuinka kävinkään. Päätin vihdoin hakea kouluun. Pääsin kahteen paikkaan. Tunne ja järki taistelivat toisiaan vastaan. Päädyin kumminkin menemään tunteella ja valita vaatteisiin ja luovuuteen liittyvän opiskelupaikan. Enkä ole katunut pätkääkään.

Tuohon mennessä olin jo unohtanut kyseisen sarjan ja siihen liittyvät ajatukset.

Koulun aloitettua huomasin palasien yksi kerrallaan loksahtavan paikalleen. Ensin reunapalat ja pikku hiljaa löysin myös niitä keskipaloja. Kerrankin järki-ihmisenä, menin tunteen mukaan ja se pelotti. Mutta se valinta ja päätös on ollut elämäni parhain päätös.

Valmistuin käsi- ja taideteollisuuden artesaaniksi joulukuussa. Myös opettajan kanssa pienen juttelun jälkeen päädyin jatkamaan heti seuraavassa kuussa opiskelujani mittatilausompelijan ammattitutkintoon. Sekin pelotti, eihän se ollut suunnitelmissani. Mutta niin vain pikainen päätös on ollut elämäni parhaita päätöksiä. Pidän uuden oppimisesta ja nämä kiinnostavat valtavasti.

Tuntuu, että koko palapeli on nyt kasattu näiden vuosien aikana. Minulla on unelma, jonka haluan toteuttaa. Olen saanut kerättyä palapelin palaset lattialta.

Olen onnellinen. 

Ei kommentteja