Sisällön tarjoaa Blogger.

#slowmorning - Be a lady they saidVaatimuksia ulkonäöstä, vaatimuksia olemassaolossa. Vaatimuksia olla nainen. Ajatuksia herättävä video Be a Lady they sayd, sai minunkin ajatukseni hyrräämään.

Sanoja tulee ulkopuolelta, vaatimuksia millainen kuuluisi olla. Liian laiha, liian lihava. Ole sellainen, ole tälläinen. Tee enemmän, tee vähemmän. Ristiriitaista. Mikä olisi hyvä?

Olen itsekin saanut osakseni vaatimuksia elinaikanani ulkopuolelta ja silloin näitä vaatimuksia syntyy myös helposti omassa päässä. Tämä vaatii ulkoisenpaineen, sen joka juuri näitä vaatimuksia esittää. Lähipiiri, naistenlehdet, sosiaalinen media, anonyymit kommentoijat. Lista on pitkä.

"Olet muuttunut."
"Sinun täytyy muuttua."
"Ole iloisempi."
"Älä naura noin paljon."
"Miksi pukeudut noin?"
"Miksi et pukeudu aina noin?"

Näitä on voinut tulla ripotellen pitkin elämän aikajanaa, mutta lopulta saatat olla itse se, joka tekee näitä vaatimuksia itsellesi. Itse olen ollut ristitulessa näiden asioiden kanssa ja lopulta en tiennyt, edes kuka olen. Vahvin vaatimus elämäni aikana on ollut se, että minun olisi oltava jokin muu kuin olen. Täysin eri ihminen.

"Minun pitäisi olla laihempi"
"Olen liian laiha"
"Pitäisi meikata enemmän"
"Pitäisi meikata vähemmän"
"Pitäisi olla erilainen."
"Ei saa vaihtaa mielipidettä."
"Pitäisi vaihtaa mielipidettä."

Minun piti rakentaa itseni alusta asti, koska en tiennyt kuka olen ihmisenä. Kysyin pitkään itseltäni vain yhtä kysymystä.

"Kuka oikein olen?"

Videon sanoma on hyvä ja tärkeä. Kenenkään ei tulisi kadottaa itseään näihin paineisiin ja vaatimuksiin. Olen itse saanut kerättyä omat rippeeni pois lattialta ja kasattua niistä oman kokonaisuuteni. Aloin pikku hiljaa tuntemaan kuka olen ja mitä haluan olla. Niin, siis mitä MINÄ haluan olla.

En ihmettele, että ulkonäköpaineet ovat kovat. En ihmettele, että moni kipuilee oman identiteettinsä kanssa. En ihmettele, että moni ihana nainen sulkeutuu kuoreensa, kun ei voi olla oma itsensä ulkoisten paineiden takia.

Mielestäni jokainen on arvokas, täydellinen ja ihana, juuri sellaisena kuin hän on. Ja jos kipuilee oman päänsisäisten ajatusten kanssa, niin ratkaiseva tekijä on se missä sinun on hyvä olla. Mikä tuntuu hyvältä.

Jos olosi on yksinkertaisesti hyvä. Teit mitä vain. Niin se on kaiken tämän ohittava fakta.

Ja hei! Ihanaa naistenpäivää <3


Ei kommentteja